Tvättstuga

Föreningen har en välutrustad tvättstuga. Det finns fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp, ett torkrum samt en torrmangel. Tvättmaskinerna är uppdelade i två områden vilka benämns så som ”stora sidan” och ”lilla sidan” i bokningssystemet QT system AB. Maskinerna är uppmärkta.

Som bostadsrättsinnehavare kan du boka antingen den stora eller den lilla sidan i fyra timmar. Ytterligare en timme tillkommer för torkning. Tider som kan bokas är måndag till söndag kl. 07.00 – 10.00, 10.00 – 13.00, 13.00 – 16.00, 16.00 – 19.00 samt 19.00 – 22.00. Efter kl. 23.00 låses tvättstugan och du kommer inte in med din tagg. Efter att din bokade tid löpt ut kommer du inte in i tvättstugan så se till att hålla din tid.

I tvättstugan finns städredskap. När du tvättat färdigt, städa undan ludd m.m. som samlats i maskinerna, sopa av golv samt torka upp ev. spill av tvätt- och sköljmedel. Städningen sköts av oss medlemmar i föreningen. Lämna tvättstugan i rent och snyggt skick.

Blir det fel på en maskin ska en felanmälan göras till Riksbyggen tlf 0771-860 860. Ange om möjligt felkoden som visas i displayen på maskinen. I tvättstugan finns även en skylt med felanmälningsblanketter på (likt post-it). Fyll i en sådan blankett med angivet felmeddelande, datum när felet inträffade, anmält datum samt eventuell tid för reparation och sätt upp lappen på aktuell maskin.

Bakom kvartersgården finns möjlighet att torka sin tvätt utomhus. Föreningen har två torkställningar samt en mattställning.

Bokningar

Bokningstavlor för 2-3 maskiner pass Bokningstavlor för 2-3 maskiner pass
Bokningstavlan sitter i kvartersgårdens hall.

Lilla tvättpasset har:
2 maskiner

1 st torktumlare

1 st torkskåp

och det stora tvättpasset har:

3 maskiner
1 st torktumlare
1 st torkskåp

1 st torkrum

Tack vare att systemet ligger på Internet kan medlemmen boka hemifrån eller från semestermålet utan att behöva besöka tvättstugan. Man laddar hem appen QT system AB i telefonen där appar finns.